21 Nisan 2007

Patatesli Gözleme



Malzemeler:


  1. 2 su bardagi misir unu

  2. 3 su bardagi un

  3. 1,5 tatli kasigi tuz

  4. 4 corba kasigi sivi yag

  5. 2 corba kasigi yogurt, varsa bir miktar yogurt suyu

  6. 1 yas maya (42 gr )

  7. ilik su

Ic malzemesi:



  1. 5 büyük patates. (haslanmis, kabuklari soyulmus, ezilmis)

  2. 1/2 demet maydonoz

  3. bir tutam karabiber, nane, kimyon, pulbiber

  4. tuz

  5. 2 tane sivri biber (acili yada acisiz) (incecik dogranmis)

  6. 1 kuru sogan (incecik dogranmis)

Hazirlanisi:



  1. Karistirma kabina misir ununu ve beyaz unu aliriz. Tuzunu serperiz, ilik su ile yada yogurt suyu ile mayayi eritiriz. Bunuda kaba ekleriz. Diger malzemeler ile birlikte yumusak bir hamur elde ederiz.
  2. Hamuru 30 dakika kadar üstü örtülü bir sekilde kabarmasi icin bekletiriz.
  3. Patatesli ic harci hazirlariz.
  4. Hamurdan cevizden büyük bezeler koparip yemek tabagi büyüklügünde acar, yarisina patatesli harctan koyar, diger yarisiyla bezeyi kapatiriz.
    Gözlemeleri teflon tavada arkali önlü pisiririz.
    Eger ic malzemesi biterse kalan hamuru icsiz olarak pisirelim.
    Üzerine tereyagi sürer yeriz.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

beğenmedik desem yalan olur süper

Adsız dedi ki...

süper