30 Nisan 2007

LAVAS (Ardahan yöresinden)








Izmir´in en hamarat Ayse Ablasi Ardahan´li komsularindan ögrendigi bu nefis Lavas tarifini bizlerle paylasti. Paylasmak ne güzel degil mi?..

Malzemeler:
  1. 1 paket margarin (250 gr ) eritilmis bir halde
  2. 500 ml süt
  3. 1 su bardagi kadar ilik su
  4. 2 küp maya
  5. 2,3 yemek kasigi seker
  6. aldigi kadar un
  7. (bu malzemeden epey lavas oluyormus, dileyen malzemeyi yariya indirebilir )

Hazirlanisi:

  • Verilen malzemeler ile yumusak bir hamur hazirlariz.
  • Hamuru kabarmasi icin dinlendiririz.
  • Kabaran, dinlenen hamurdan bezeler koparip, 25-30 cm capinda acariz, tavada yada sacta pisiririz.
  • Arzuya göre, köfte, peynir ile katik yapar afiyetle yeriz.

1 yorum:

ferman dedi ki...

efendim ayşe ablamız çok güzel yapmış bizim ardahan da lavaş değil gevrek derler elinize sağlık ayşe hanım