- 2 Su bardagi un
- 2 su bardagi misir unu
- ilik su
- 1 kutucuk maya
- tuz
Hazirlanisi
- Misir ununu ve normal unu karistiralim, icine tuzunu atalim.
- Ilik suda cözülmüs mayayida karisima ekleyelim. (ben 1 su bardagi ilik suda mayayi yumusatiyorum)
- Toplam su miktari 2 su bardagi kadar, ama siz azar azar ekleyinki cok olmasin.
- Hamur elinize yapisacaktir dert etmeyin, azicik un serperek hamuru toparlamaya calisin. Cok zor durumlar icin azicik sivi yagda kullanabilirsiniz.
- Hamur yumusak olmali cok sert hamur istemiyoruz. Hamuru kabarmasi icin 45 dakika kadar bekletelim.
- Kabarmus hamurdan mandalinadan büyük bezeler alip unlu zeminde acalim
- Elinize yapisacaktir hamur, korkmayin, elinizi sürekli unlayin.
- Büyücek teflon bir tavada tabak büyüklügünde actigimiz hamurlari arkali önlü pisirelim.
- Icine tereyagi sürüp peynir dürümü yaparak yiyebiliriz.
1 yorum:
Sunacım merhaba patatesini yaptım herkesler çok beğendi.Ekmeklerini mutlaka deneyeceğim.Önce bir ayağa kalkayım ama..Segiler
Yorum Gönder