14 Şubat 2007

Misir Unlu, Mayali Ekmekler (Annemin Ekmeklerinden)










Malzemeler


  • 2 Su bardagi un

  • 2 su bardagi misir unu

  • ilik su

  • 1 kutucuk maya

  • tuz

Hazirlanisi



  • Misir ununu ve normal unu karistiralim, icine tuzunu atalim.

  • Ilik suda cözülmüs mayayida karisima ekleyelim. (ben 1 su bardagi ilik suda mayayi yumusatiyorum)

  • Toplam su miktari 2 su bardagi kadar, ama siz azar azar ekleyinki cok olmasin.

  • Hamur elinize yapisacaktir dert etmeyin, azicik un serperek hamuru toparlamaya calisin. Cok zor durumlar icin azicik sivi yagda kullanabilirsiniz.

  • Hamur yumusak olmali cok sert hamur istemiyoruz. Hamuru kabarmasi icin 45 dakika kadar bekletelim.

  • Kabarmus hamurdan mandalinadan büyük bezeler alip unlu zeminde acalim

  • Elinize yapisacaktir hamur, korkmayin, elinizi sürekli unlayin.

  • Büyücek teflon bir tavada tabak büyüklügünde actigimiz hamurlari arkali önlü pisirelim.

  • Icine tereyagi sürüp peynir dürümü yaparak yiyebiliriz.



1 yorum:

MELEĞİN DÜNYASI dedi ki...

Sunacım merhaba patatesini yaptım herkesler çok beğendi.Ekmeklerini mutlaka deneyeceğim.Önce bir ayağa kalkayım ama..Segiler