Malzemeler:
- 1,5 su bardagi un
- 1 su bardagindan biraz fazla ilik süt
- 3-4 yumurta
- bir tutam tuz
- 2 yemek kasigi seker
- pisirirken tereyagi gerekli
Hazirlanisi:
- Malzemeleri iyice karistiriyoruz. En iyisi cirpma teli ile karistirmak, un topaklanmasin.
- Karisimi 1/2 saat kadar bekletiyoruz. En iyisi buzdolabinda bekletmek
- Yayvan, büyücek bir teflon tavayi isitiyoruz. Icine kasikla birazcik tereyagi koyup, eritiyoruz.
- Dikkat! Tereyagi yanmasin. Bir kepce yardimi ile tavaya bir miktar karisim dökelim.
- Kepceyi cok doldurmayalim, ve döker dökmek hamuru tavaya yayalim. Tavayi azicik öne arkaya egmek yeterli.
- bir dakikadan daha az bir süre icinde pfannkuchenin bir yüzü pisiyor. Bir hamle ile diger yüzünü ceviriyoruz. Diger yüzüde hemen pisiyor.
- Servis kabina böyle böyle pfannkuchenlari biriktiriyoruz.
- Pfankuchen nutella( krem cukulata), recel yada elma ezmesi ile birlikte sunuluyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder