Malzemeler:
- Hazir yufka (4-5 adet)
- ufaltilmis ve icine maydonoz dogranmis beyaz peynir (300 gr kadar)
- Sosu icin: 2 yumurta, 2 kasik yogurt, 1 cay bardagi süt, bir cay bardagi sivi yag
Yapilisi:
- Teflon ve ici derin olan bir tava kullaniyoruz.
- Tavanin dibine bir yufkayi ikiye bölüp yayalim. Cünkü bir yufka büyük gelir.
- Her yufka dösedigimizde arasina soslu karisimdan sürelim
- Yufkalari parcalayip parcalayip düzgün olmayan bir sekilde yani dalgali dalgali döseyelim
- 2-3 yufka dösedikten sonra araya peyniri koyalim
- En son yine kalan yufkalari parca parca döseyelim ve en üstede azicik kalan sostan sürelim.
- Ocagimizi en kisik konuma getirelim ve böregimizi pisirelim
- Böregin diger tarafini pisirmek icin böregi genis bir kaba ters cevirerek cikaralim ve kaydirarak yine tavaya alalim.
- son olarak bu kismida nar gibi kizarana kadar pisirelim
1 yorum:
Merhaba
Yapımı çok pratikmiş, görüntüsüde çok hoş bence. Elinize sağlık.
Kısık ateşte bile pişirilse içi çiğ kalmıyormu peki, tamamen pişiyormu merak ettim.
Hoşçakalın
Yorum Gönder