14 Ekim 2007

Yugoslav Böregi


Malzemeler:



  1. 3-5 hazir yufka, yada kendiniz acarsaniz daha güzel olur

  2. 5-6 orta boy patates

  3. 2-3 yemek kasigi vegeta (yugoslav tuzot) , vegetasi olmayanlar tabiiki tuzot, yada benzeri bir baharati deneyebilirler.

  4. 250 ml sahne (sahne si olmayanlar icin nacizane tavsiyem yagli süt yada süt ile karistirilmis krem santi tozuda olabilir, yanliz cirpilmamis hali olacak)
  5. böreklerin üzerine sürmek icin 1-2 yumurta sarisi ve birkac kasik süt

Yapilisi

  1. Ilk olarak yufkayi masaya yayariz, yufkanin her yanina firca ile sahne süreriz.
  2. Cig patateslerin kabuklarini soyariz, ve bir kabin icine minikten de minik dograririz, üzerine 1, 2 yemek kasigi vegeta atip karistiririz.
  3. Sahne sürdügümüz yufkalarin üzerine kasik ile patateslerden yayariz.
  4. Yufkayi bir ucundan kalin bir sekilde katlaya katlaya diger ucuna dogru kapatiriz.
  5. Yaglanmis tepsiye, yada kagit yayili tepsiye siralariz. Bir yumurta sarisini birkac kasik süt ile karistiririz sardigimiz yufkalarin üzerine süreriz.
  6. Istege göre cörek otu, yada susam ile süsleriz.
  7. önceden isitilmis firinda 180 derecede kizarana kadar pisiririz.


4 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhaba,

ne ilginç bir tarif.. Denemeliyim dedim okurken... krem şantiyle sütü karıştırıyoruz. Ama kabarmadan kullanıyoruz değil mi? Patateslerin pişmesinde sorun olmaması ilgiç. Rendelenebilirde değil mi..
Hımm denemeli.. Ağzımın suyu aktı :)))

Ellerinize sağlık

Beyhan dedi ki...

Yufkaların üzerine sürmek için çiğ krema uygun gibi geldi bana,burada sahne bulunmadığı için.Toz krem şanti tatlı olmaz mı acaba? Tarif çok ilginç.
Ellerine sağlık,sevgiler...

MUTFAK SAYFASI dedi ki...

Sevgili Zerrin ve Beyhan ziyaretiniz icin tesekkür ederim. Patateslerin rendelenmesi nasil olur bilemem, ben denemedim. Ama denerseniz banada blgi verin. Sahne yerine belki kaymagi süt ile karistirip da denenebilir.
sevgilerimle
suna

Adsız dedi ki...

Merhaba, ellerinize saglik, nefis görünüyor. Bende yufkayi türk marketlerinden paketle hazir aliyorum ama hicte begenmiyorum.Sizin gibi kendim acmak istiyorum ama cok acemi oldugum icin beceremem. Yufka nasil yapilir bilmiyorum. Bana yardimci olurmusunuz lütfen? Mesela 1kg un yogurmak istesem,hangi malzemeler ve tam miktarlari nelerdir? Yardimci olursaniz sevinirim. Sevgiler # Senay