11 Haziran 2006

Amsterdamin beyaz ekmegi

Canim sürekli hamurla oynamak istiyor. Bu aralar degisik ekmekleri deniyorum. Cok severek yiyoruz. Bu tarifde zaten cok kolay.
Malzemeler:
  • 1 su bardagi süt
  • 40 gr maya
  • 500 gr normal un
  • 60 gr seker
  • bir tutam tuz
  • 1 yumurta
  • 100 gr tereyagi
  • Üzeri icin: 1 yumurta

Yapilisi

  • Ilik sütün icinde mayayi yumusatiriz. Unu eleriz ve diger malzemeleri una ekleriz. Yumusak bir hamur elde ederiz. Hamurun üstüne bir strec gecirip, kabin icinde kabarana kadar bekletiriz.

  • Simdi kabaran hamura düz bir zeminde dikdörtgen bir sekil veririz. 40 cm uzunlugunda bir sekil olabilir. Hamurun iki tarafindan bir bicakla 10 cm lik ortadan keseriz. Kesik 4 ucu hamura dogru kiviririz.Sekil verdigimiz hamuru yanmayan kagit dösenmis bir tepsiye koyariz. simdide burada sekildeki gibi kabarana kadar bekletiriz. 1 yumurtayi iyice cirpip üzerine süreriz. 180 derecede önceden isitilmis firinda 50 dakika kadar pisiririz.

Hiç yorum yok: