
Gecen hafta pazar günü gelecek olan misafirlerim icin uzun süredir yapmadigim bu mayali tarifi yapayim istedim. Tarife eslik eden diger tuzlu ve tatli tarifleri de en kisa zamanda ekleyecegim.
Malzemeleri basit yapimi kolay...
Malzemeler:
1 cay bardagi sivi yag
1/2 kg süt ( 500 ml)
1 yas maya (40 gr)
1 cay bardagi seker
2 tatli kasigi tuz
2 yumurta ( beyazi icine sarisi disina olacak)
Aldigi kadar un
Susam yada cörek otu
Yapilisi:


2.Kücük bir kaba sivi yag dökün. Elinizi bu yaga batirip hamurdan cevizden büyük parcalar koparip oval bir sekil erin. Elinizi tekrar sivi yaga batirin ve seklin icine sürün.

4. Tepsilere acmalari siraladiktan sonra tekrar bekletiyoruz, acma hamurlari son kez kabarmali. En son olarak acmalarin üzerine ymurta sarilarini sürüp, susam yda cörek otunu serpip 200 dereceye önceden ayarlanmis firinda üzerleri kizarana kadar pisiriyoruz. ( yaklasik 15-20 dakika)
Bu acmalari ertesi günü sandvic ekmegi olarak cocuklarin okul cantalarina koyabiliriz. Icine peynir, salam vs.. eklersek daha leziz olur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder