Malzemeler
- 5 yumurta
- 2 tatli kasigi tuz
- 1,5 su bardagi ilik su
- 1 kg, dan eksik un =yaklasik 750 gr
- 1 cay bardagi irmik
Hazirlanisi
- Derin bir kabin icine 500 gr kadar unu dökelim, tuzunu karistiralim
- irmigi sismesi icin sicak su ile islatalim ve suyunu ceken irmigi hamurumuza ekleyelim
- yumurtalari bir kaba kiralim ve 1,5 su bardagi su ile unlu karisima ekleyelim.
- Kalan undan azar azar ekleyerek hamurumuzu yoguralim. Hamur pogaca hamurundan biraz daha sert olmali.
- Bezeleri sac üzerinde tavlandiracagimiz icin sac büyüklügünü göz önünde bulundurarak acalim, cok ince olmasinlar actigimiz bezeler.
- Bezeleri sacin üzerinde 10 ar saniye kadar altli üstlü tavlandiralim ve bir sofra bezinin üzerine serelim
- tüm bezeleri actiktan ve sofra bezinin üzerine yaydiktan sonra ilk bezeden baslayarak teker teker alalim, ince seritler keselim ve bu seritleride ince ince dograyalim
- Kestigimiz eristeleri sofra bezinin üzerine serelim, iyice kuruyana dek bekletelim, kuruma islemi bir kac gün sürebilir.
2 yorum:
Sivas'da iken kırık yumurtalar alınır, konu-komşu toplanıp yapılırdı kışlık olarak. Annem şimdi aynen senin yaptığın gibi az az da olsa yapıyor evde. Gerçi bu sene yapamadı ya:( Ellerine sağlık, tabii kızlarının da.
Sevgilerimle...
Harika olmuş!!! Ellerinize sağlık.
Yorum Gönder