- 1/2 maya (yas mayanin yarisi)
- 2 tatli kasigi tuz, 2 yemek kasigi seker
- 4,5 yemek kasigi sivi yag
- 2 su bardagi ilik su
- 1 cay bardagindan eksik süt
- aldigi kadar un
- pidelerin üzerlerine sürmek icin 1 yumurtanin sarisi, 2 yemek kasigi sivi yag
Ic malzemesi:
Kiymali icin: 300 gr kadar kiyma, 2 sivri biber, 1 yemek kasigi domates salcasi, karabiber, kirmizi toz biber, tuz, maydonoz, 1 kuru sogan, 2,3 yemek kasigi sivi yag
Peynirli icin: 250 gr beyaz peynir, 150 gr kasar
Hazirlanisi:
- Mayayi ilik suda azicik bekletiyoruz. Icine sekerini, tuzunuda atiyoruz.
- Bir miktar unu karistirma kabina koyup, ortasina bir cukur acalim. Sütü, yagi, mayali suyu, sivi yagi bu cukura dökelim.
- Yavas yavas un ekleyerek yumusak bir hamur yoguralim.
- Hamuru on dakika dinlendirip, mandalina büyüklügünde bezeler koparip ince ince kayik seklinde acalim
- Actigimiz kayiklari tepsiye yerlestirelim
- kiymali harctan yada peynirli harctan kayiklarin ortasina yerlestirip, kenarlarini ice dogru kiviralim
- 1 yumurtanin sarisini 2 yemek kasigi yag ile karistiralim ve pidelerin kenarlarina sürelim.
1 yorum:
tarifiniz çook güzel görünüyor paylaşım için teşekkürler...
Yorum Gönder