Malzemeler:
- 1/2 cay bardagi sivi yag
- 1,5 su bardagi süt
- 1 cay bardagi ilik su
- 1 minik maya (40 gr)
- 2-3 kasik seker
- 2 tatli kasigi tuz
- 400 ml tahin (1 kavanoz)
- un (4-5 su bardagi)
Yapilisi:
- 4 su bardagi unu bir kaba alalim. tam ortasina bir cukur acalim.
- sütü isitalim. sütü, suyu, mayayi ,yagi ve sekeri bu cukura dökelim.
- tuzunu unun üzerine serpelim.
- biraz daha un ekleyerek yumusak bir hamur elde edelim. hamuru kabarmasi icin rahat birakalim.
hamurdan mandalinadan biraz daha büyükce bezeler koparip 30 cm capinda ince acalim.- actigimiz bezeye bir yemek kasigi yardimiyla bolca tahin sürelim.
- actigimiz ve tahin sürdügümüz bezeyi sekildeki gibi kiviralim.
yuvarlak hale gelen bezeyi bir kenara birakalim ve diger bezeleride ayni sekilde hazirlayalim.
teflon bir tavayi isitalim.
ilk hazirladigimiz bezeyi yine oklava ile
20 cm capinda acalim. tavada arkali önlü pisirelim. hamurdan fisikiran tahinlara aldirmayin . pisirdigimiz tahinli ekmekleri genisce bir tabaga alip ikram edelim.
tel tel dagilan ekmegimizi soguyunca buzdolabinda muhafaza edelim, malum hava sicak. aslinda 20 cm capinda actigimiz hamura birkez daha tahin slürüp bir daha kivirip bekletip, yeniden acip pisirmemiz lazim ama ben kestirmeden yapiyorum, sadece bir kez tahin sürüyorum. ikisinide deneyebiliriz.
1 yorum:
Merhaba sunacim ilk önce yardimin icin cok ama cok tesekkür ederim,sayaci ekledim ve rahatladim.Bu tahinli ekmek bizim kayseride katmer olarak biliniyor,ama ne tuhafsa ben bunu tutturamiyorum,bide senin tarifinle deniycem insallah bu tarifle basarili olurum.Bakiyomda sayfanda yok, yok. Ellerine saglik canim....
Yorum Gönder