11 Temmuz 2006

Dereotlu Ekmek


Malzemeler:
  • 100 gr kara un
  • 150 gr un
  • 1 minik maya (42 gr ), 1/2 tatli kasigi seker
  • 80 ml ilik süt, 1 minik demet dereotu
  • 1 kuru sogan, 1 cay kasigi tuz, 2 corba kasigi sivi yag
  • üzeri icin: 1 yumurta, 2 yemek kasigi süt

Yapilisi:

  • unumuzu bir kaba alalim. icine bir cukur acalim. cukurun icine mayayi ufalayalim, sütü, sekeride ekleyip 15 dakika böyle bekletelim.
  • simdi sogani ve dereotunu incecik dograyip tuzunu ve yaginida ekleyip hamurumuzu yoguralim.
  • Hamuru 30 dakika dinlendirelim.
  • dinlenen hamuru birkez daha yogurup yagli kagit serili tepsiye ekmek sekli vererek yerlestirelim. hamuru uzunlamasina 1 cm derinliginde bicakla keselim. 15 dakikada burada dinlendirip, üzerine yumurtayi sütle cirpip sürelim.
  • 200 derecede isitilmis firinda 30 dakika kadar pisirelim.

Hiç yorum yok: