Malzemeler:
- 100 gr kara un
- 150 gr un
- 1 minik maya (42 gr ), 1/2 tatli kasigi seker
- 80 ml ilik süt, 1 minik demet dereotu
- 1 kuru sogan, 1 cay kasigi tuz, 2 corba kasigi sivi yag
- üzeri icin: 1 yumurta, 2 yemek kasigi süt
Yapilisi:
- unumuzu bir kaba alalim. icine bir cukur acalim. cukurun icine mayayi ufalayalim, sütü, sekeride ekleyip 15 dakika böyle bekletelim.
- simdi sogani ve dereotunu incecik dograyip tuzunu ve yaginida ekleyip hamurumuzu yoguralim.
- Hamuru 30 dakika dinlendirelim.
- dinlenen hamuru birkez daha yogurup yagli kagit serili tepsiye ekmek sekli vererek yerlestirelim. hamuru uzunlamasina 1 cm derinliginde bicakla keselim. 15 dakikada burada dinlendirip, üzerine yumurtayi sütle cirpip sürelim.
- 200 derecede isitilmis firinda 30 dakika kadar pisirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder