Malzemeler:
- 250 gr yada 500 gr Quark
- 1 küp maya
- tuz, 1 paket kabartma tozu
- 1 yumurta
- 2 tatli kasigi seker
- 1 su bardagi ilik süt
- 1 su bardagi sivi yag
- yeterince un
Ic Harci
- beyaz peynir, maydonoz
Hazirlanisi
- yumurtanin sarisini ayirir diger tüm malzeme ile yumusak bir hamur yogururuz
- hamurun üzerini strec foliye ile kapatiriz, kurumasin diye
- hamurun kabarmasi icin 1/2 saat kadar bekletiriz
- cevizden büyük parcalari elimizle yuvarlak bir sekilde acar, icine peynir koyar, rulo gibi dolar, yarim ay sekli veririz
- pogacalari tepside bir süre daha bekletir, kabardiklari zaman yumurtanin sarisini sürer üzerlerine susam yada cörek otu serperek 180 derecelik önceden isitilmis firinda pisiririz.
7 yorum:
hamuru acmayi un ilemi yapiyoruz acaba
Hamuru unsuz aciyoruz. Zaten hamur yagli olacagi icin kolaylikla acilir. Gerekirse ellerimizi azicik sivi yag ile yaglayabiliriz.
mutfaksayfasi
pogacanizi yaptm aynen olculere gore ama biraz sert oldu tadi guzel sitenizi yeni kesfettm bende alm yasyorm 1.5 yildir sitenz benim en iyi yoldasm olacak tesekkurler
çok güzel görüntüler..ellerinize sağlık.sevgierlimleeeeee
yarim saattir bekliyorum, kabarma pek yok, güneste bekletiyorum yarim saat daha.....
mayaniz küsmüs, ya da eskimis.
mayanin bir kismini unun icine ufalayin, bir kismini sütün icine ufalayin. ilk önce bunlari karistirin. Maya bazen yag ile karisinca küsüyor ve hamuru kabartmiyor.
sevgilerimle
mutfaksayfasi
cok tesekkurler ilginc
Yorum Gönder