Malzemeler:
- 1 su bardagi süt
- 40 gr maya
- 500 gr normal un
- 60 gr seker
- bir tutam tuz
- 1 yumurta
- 100 gr tereyagi
- Üzeri icin: 1 yumurta
Yapilisi
- Ilik sütün icinde mayayi yumusatiriz. Unu eleriz ve diger malzemeleri una ekleriz. Yumusak bir hamur elde ederiz. Hamurun üstüne bir strec gecirip, kabin icinde kabarana kadar bekletiriz.
Simdi kabaran hamura düz bir zeminde dikdörtgen bir sekil veririz. 40 cm uzunlugunda bir sekil olabilir. Hamurun iki tarafindan bir bicakla 10 cm lik ortadan keseriz. Kesik 4 ucu hamura dogru kiviririz.Sekil verdigimiz hamuru yanmayan kagit dösenmis bir tepsiye koyariz. simdide burada sekildeki gibi kabarana kadar bekletiriz. 1 yumurtayi iyice cirpip üzerine süreriz. 180 derecede önceden isitilmis firinda 50 dakika kadar pisiririz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder